Látni és látszani országos közlekedésbiztonsági kampány

Írta:  2018.10.30.

 

A Látni és látszani országos közlekedésbiztonsági kampány várja azon sofőröket, akik a programban az autójuk ingyenes átvizsgálása mellett saját egészségükre is figyelnek.

Az idén ötödik alkalommal útjára induló Látni és látszani országos akció célja, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XMEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya idén október 15-én kezdődik és december 10-ig tart. Ennek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervizekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A regisztrált optikákat felkeresve díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A rendőrök az akció ideje alatt a megye több pontján baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a közlekedőket, akik részletes felvilágosítást kaphatnak majd a láthatósággal kapcsolatos tudnivalókról is.   

A programmal kapcsolatos információkról, valamint a résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.