Kerületi Építési Szabályzat készítése az Alacskai út (gyáli határ út) - Boronás utca - Kerékvágás utca - Aratás utca által határolt területre

Írta:  2016.06.15.

Tisztelt Lakosság!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet, 37.§-ban foglaltaknak megfelelően ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Alacskai út (gyáli Határ út) – Boronás utca –Kerékvágás utca – Aratás utca által határolt területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzat készítését indítja el.

Az Alacskai út mentén, Vecsés és Gyál határában elhelyezkedő tömb jelenleg nem tartozik a beépítésre szánt térségek közé. Jelenlegi mezőgazdasági besorolása ellenére lakóterületi telekosztással rendelkezik. Az övezeti besorolás miatt a területen lakóépületek elhelyezése nem lehetséges, a mezőgazdasági hasznosítás nem jellemző, így annak nagy része beépítetlen, rendezetlen. Kerületi Építési Szabályzat készítése elengedhetetlen a terület jövőbeni rendezett fejlődése érdekében, amelynek fő célja a lakóterületi kialakítás.  

Az új tervvel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a terv készítésének véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról ugyanezen fórumon fogjuk tájékoztatni Önöket!

                                                                                                         

2016. június                                                                                  

                                                                                                          Jankovits Vera főépítész