Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályának sajtóközleménye

Írta:  2016.05.11.

PROGRAM, MELLYEL MINDENKI NYER: VEKOP-8.2.1-15-2015-00001 IFJÚSÁGI GARANCIA A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN ELNEVEZÉSŰ KIEMELT PROJEKT

 

Közel 400 álláshelyre várják a jelentkezőket a munkáltatók, ahol akár 200-250 ezer forint bruttó fizetést is kaphatnak a fiatal álláskeresők.

A projekt nyújtotta lehetőség nem csak azoknak kecsegtető, akik szeretnének elhelyezkedni, hanem komoly segítséget nyújt a munkáltatóknak is: az Ifjúsági Garancia Program keretében bérköltség támogatás is igényelhető többféle konstrukcióban.

A 90 napos támogatás elsősorban az iskolából kikerülő fiataloknak kedvez, hiszen végzettségük megszerzése után könnyen és gyorsan kerülhetnek be a munka világába, tapasztalatot szerezhetnek, továbbá későbbi előrelépésüket is megalapozhatják.

A tapasztalatszerzést elősegítő támogatási elem mellett az Ifjúsági Garancia Program a hosszabb ideig tartó foglalkoztatást is igyekszik ösztönözni. Több száz álláshely közül választhatnak azok, akik szeretnének egy biztos, kiszámítható, stabilan jövedelmező munkahelyet.

A meghirdetett lehetőségek között található hostess, repülőtéri poggyászrakodó, takarító, karbantartó, rakodómunkás, áru összekészítő állás, valamint pénzügyhöz, adminisztrációhoz, informatikához, kreatív iparághoz kapcsolódó munkakör.

Az Ifjúsági Garancia Rendszerbe és a keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia Programba történő belépési pontok a kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályai. A részvételi lehetőségekről, az állásajánlatokról és a támogatásokról bővebb információ kérhető Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályának munkatársaitól telefonon (+36 20-530-7041, +36 70-903-4215), továbbá a területileg illetékes kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályain, amelyek elérhetőségei megtalálhatók az alábbi honlapokon:

http://fovaros.munka.hu

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest

 

Olyan 15 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk, akik jelenleg nem dolgoznak, nappali tagozaton nem tanulnak, és életvitelszerűen Budapesten tartózkodnak.