Kerületi Építési Szabályzat készítése a Közdűlő út - (156103) HRSZ-ú út – 156102 HRSZ-ú erdő által határolt területre

Írta:  2016.02.24.

Tisztelt Lakosság!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet, 37.§-ban foglaltaknak megfelelően ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a Közdűlő út - (156103) HRSZ-ú út – 156102 HRSZ-ú erdő által határolt területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzatkészítését indítja el.

A hatályos helyi építési szabályzat övezeti terve alapján a tervezési terület egységesen „E-TG-XVIII/ÁLT” jelű övezetben található, a valóságban azonban a (156103) HRSZ-ú közterület menti sávban egykoron hétvégi házaknak épült, ma viszont bizonyos esetekben lakóépületekként használt házak találhatóak. Az önkormányzat célja a régóta rendezetlen helyzet tisztázása, és a fővárosi szabályozásnak megfelelően a jelenleg is lakó funkciójú rész lakóterületté alakítása.

Az új tervvel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra a terv készítésének véleményezési szakaszában, a partnerségi egyeztetés keretében kerül sor a jövőben. A véleményezési dokumentum a www.bp18.hu oldal Hirdetményei között, valamint a Főépítészi csoport oldaláról lesz elérhető. A partnerségi egyeztetés pontos időpontjáról ugyanezen fórumon fogjuk tájékoztatni Önöket!