Bontási engedély iránti kérelem a Budapest XVIII. kerület, Nagybánya utca 5. szám és 147061 hrsz. alatti ingatlanon

Írta:  2015.12.16.

Kérelmező neve: Szabó Kálmánné
Kérelmező címe: 1188 Budapest, Címer utca 24/b.
Tárgy: bontási engedély iránti kérelem a Budapest XVIII. kerület, Nagybánya utca 5. szám és 147061 hrsz. alatti ingatlanon


HIRDETMÉNY


Szabó Kálmánné –1188 Budapest, Címer utca 24/b. szám alatti lakos– kérelmére, a Budapest XVIII. ker., Nagybánya utca 5. szám és 147061 helyrajzi szám alatti ingatlanon, a Nagybánya utca 3. szám felőli (DNY-i) telekhatáron meglévő, az 1185 Budapest, Nagybánya utca 3. szám alatti ingatlanon álló lakóépülettel összeépült tárolóépület bontása ügyében a 23/45449-16/2015 számú, 2015. 12. 14-én kelt határozattal érdemi döntést hoztam.


Az eljárásban hozott döntésemről, értesítenem kell a szomszédos ingatlannal rendelkezni jogosultakat is.


Tekintettel arra, hogy a szomszédos 1185 Budapest, Nagybánya utca 3. szám, 147060 hrsz alatti ingatlannal rendelkezni jogosult Márkus István (utolsó ismert lakcíme: 1185 Budapest, Nagybánya utca 3.) elhunyt, és az örökös(ök) /jogutód/ nem ismert, ezért hirdetményi úton történő értesítés szükséges.


Felhívom az eljárásban érintett néhai Márkus István örökösei figyelmét, hogy a döntést hatóságomnál – a jogosultságuk igazolása mellett – személyesen vagy meghatalmazott útján átvehetik.


Az engedéllyel felmerülő kérdésével telefonon, ügyfélfogadási időben személyesen – a Budapest, XVIII. ker. Üllői út 400. szám alatti 321. irodában – felkeresni szíveskedjenek.
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 13.30 – 18.00 óráig
Szerda: 8.00 – 17.00 óráig
Péntek: 8.00 – 12.00 óráig.


A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 80.§ (1)
  „Ha jogszabály másként nem rendelkezik, hirdetményi úton történő közlésnek van helye, feltéve, hogy
   b) a jogutód nem ismert.”
A Ket. 80 § (2) „ A hirdetménynek tartalmaznia kell
   a) a kifüggesztés napját,
   b) az eljáró hatóság megnevezését,
   c) az ügy számát és tárgyát,
   d) az ügyfél nevét és utolsó ismert lakcímét, illetőleg székhelyét, továbbá
 e) azt a figyelemfelhívást, hogy a hatóság az ügyben döntést hozott, de annak kézbesítése meghiúsult, ezért az ügyfél vagy meghatalmazottja a döntést a hatóságnál átveheti.”


A Ket. 78. § (10) „A döntés közlésének napja az a nap, amelyen azt írásban vagy szóban közölték, vagy a (8) bekezdésben meghatározott módon átadták. A hirdetmény útján közölt döntést a hirdetmény kifüggesztését követő tizenötödik napon kell közöltnek tekinteni.”


A döntés ellen, annak közlésétől számított 15 napon belül fellebbezéssel lehet élni. A jogorvoslati kérelem előterjesztésére jogosult ügyfél fellebbezését benyújthatja

  • postai úton hatóságom címére feladva,
  • papír alapon hatóságom ügyfélszolgálatán, integrált ügyfélszolgálaton vagy Építésügyi Szolgáltatási Ponton,
  •  amennyiben jelen döntés számára elektronikusan került kézbesítésre, úgy elektronikus úton az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszeren (a továbbiakban ÉTDR) keresztül.

A fellebbezés iratát a Budapest Főváros Kormányhivatala Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály, Építésügyi Osztály -1012 Budapest, Logodi u. 38-40. szám- kell címezni, de hatóságomnak kell benyújtani.
Az ügyfél a fellebbezését indokolni köteles, a fellebbezésnek a megtámadott döntéssel tartalmilag összefüggőnek kell lennie, és a fellebbezésben csak a döntésből közvetlenül adódó jog- vagy érdeksérelemre lehet hivatkozni.


A fellebbezés illetékköteles, mértéke 30.000 Ft, melyet előzetesen kell megfizetni. Az illetéket az elektronikus úton indított fellebbezés esetén a Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat (1184 Budapest Üllői út 400. szám) 10918001-00000002-39950996 számú számlájára kell megfizetni, vagy az ÉTDR felületről Építésügyi Fizetési Portál (ÉFP) által felkínáltak igénybevételével.
A jogorvoslati kérelem előterjesztésére nyitva álló idő alatt az ügyfél az engedélyezés tárgyát képező építészeti-műszaki dokumentációt az ÉTDR-en keresztül tekintheti meg.
A fellebbezésnek a döntés végrehajthatóságára halasztó hatálya van.



dr. Molnár Ildikó
címzetes főjegyző nevében és megbízásából:
Horváth Ildikó sk.
építéshatósági ügyintéző