Írta:  2017.11.20.

 

 

sajtóközlemény fejléc

Elindul a Kossuth téri fejlesztés II. üteme

A XVIII. kerületi Kossuth tér közösségi célú komplex megújításának II. üteme is megkezdődik. A 2018 tavaszáig tartó beruházás a kerület és a Főváros TÉR_KÖZ projektjének támogatásával valósul majd meg, kiegészítve az eddig elkészült díjnyertes területet. A II. ütem megvalósulásával cél, hogy a funkciók megtartása mellett a kialakított karakter és egységes arculat folytatódjon, a zöld felület mértéke ne csökkenjen és egy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely megfelel a kor igényeinek. 

Kossuth tér kép

 

2017-ben a XVIII. kerület egyik kiemelt fejlesztése, a Kossuth téri térmegújítás és az új Pavilonépület nyerte Budapest Építészeti Nívódíját. A rangos elismerés által díjazott épület a Rerrich Béla műépítész által tervezett park rehabilitációja, a Kossuth tér felújítása során, az önkormányzati beruházásával valósult meg. A park felújítása és az új pavilonépület létesítése együttesen mintaértékű megoldást ad a jelenkori városi zöld közterek rekonstrukciójára, így alkotva időtálló és maradandó építészeti remekművet Pestszentlőrinc-Pestszentimre ikonikus területén.

A II. ütem fejlesztése várhatóan 2018. áprilisáig tart majd, amely során látványos új vízfelület, szélesebb sétányok, több parkoló várja majd a parkba kilátogató lakosokat.

Tér Köz logó

Sajtóközlemény lábléc