Elemek szűrése dátum szerint: kedd, 13 október 2015
Kucsák László, Pestszentlõrinc-Pestszentimre országgyûlési képviselõje október 5-én sajtótájékoztatót tartott a migrációval kapcsolatban.
Kategória: Közélet

A hiányzó vagy rosszul visszahelyezett fedlapot a kivitelező pótolja.

Kategória: GYIK

A megépült csatornára akkor lehet csatlakozni, ha az adott vízgyűjtő terület hálózatának üzembe helyezése megtörtént. A házi hálózat tervezése kezdhető meg azokban az utcákban, ahol a vezetékek ellenőrzése megtörtént.

Kategória: GYIK

Ez azt jelenti, hogy a kérdéses szakasz/ingatlan szennyvízcsatornázása az uniós támogatással megvalósuló, jelenleg zajló beruházásnak az előzetes tervek szerint nem része.
Tájékoztatom továbbá, hogy keressük a megoldást, hogy a BKISZ-projektben nem szereplő, de még csatornázatlan utcák közműves szennyvízelvezetését milyen további támogatási forrásból lehet megvalósítani.

Kategória: GYIK

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy az ikerházak lakóingatlanonként történő rákötésének lehetőségével, feltételeivel kapcsolatban jelenleg is zajlanak az egyeztetések az érintett szervezetek bevonásával.

Kategória: GYIK

A házi szennyvízhálózat műszaki paramétereivel kapcsolatban a Fővárosi Csatornázási Művek tud bővebb felvilágosítást adni.

Kérjük, további információért érdeklődjön a 06 (1) 455 43 43-as telefonszámon, a Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatán, illetve honlapjukon, a www.fcsm.hu oldalon.

Kategória: GYIK

Amennyiben a kár a szennyvízcsatornázás keretében zajló kivitelezési munkák miatt keletkezett, akkor azt a kivitelező köteles megtéríteni. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az építési munkákat végző Konzorcium munkatársaival, vagy személyesen a projektirodában.

Kategória: GYIK

Ha Ön saroktelken lakik, és mindkét utcában csatorna épül, így az egy telekre jutó 1 db házi bekötés elhelyezése az Ön kérése szerint bármelyik utcáról megoldható.
Természetesen csak akkor, ha azt más közművek és egyéb műszaki paraméterek nem akadályozzák.

Kategória: GYIK

Jelen beruházás keretében az uniós támogatás szabályai miatt a felbontott utak korábbival azonos technológiával történő helyreállítására van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy az aszfaltozott utak a beruházást követően újra aszfaltburkolatot kapnak, ugyanakkor a földutak leaszfaltozására jelen beruházás nem ad módot.

A környéken élőknek és közlekedőknek mégis előrelépést jelent, hogy a jelenleg rossz minőségű földutakat a felbontást követően rendezetten, stabilizált földútként állítják helyre. A szennyvízcsatorna építését követően az érintett utcákban élők, így ha nem is teljesen új, de a jelenleginél mindenképpen jobb minőségű utakon közlekedhetnek.

Kategória: GYIK

A szennyvízcsatornázás keretében a kivitelező a telekhatáron 1 méterre viszi be a házi bekötőcsatornát, melyet az ún. tisztítóaknával zár le.

A csatornázási munkák befejezését követően kerül sor az érintett területek helyreállítására, a kivitelező kötelessége az eredeti állapot visszaállítása. A talajterhelési díjról a környezetterhelési díjról szóló törvény rendelkezik. Eszerint minden ingatlantulajdonosnak, akinek bár lenne rá lehetősége - azaz a szennyvízcsatorna az utcában műszakilag rendelkezésre áll -, de mégsem köt rá a hálózatra, talajterhelési díjat kell fizetnie.

Ennek összege a törvény aktuális változása szerint 2012. február 1-jétől a korábbi díj tízszeresére emelkedett, vagyis havonta és köbméterenként 3600 Ft-ot jelent.

Kategória: GYIK

Eseménynaptár

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30