"Mozgásvarázs" óvodás olimpia

Írta:  2013.05.11.
Időpontja: május 11. 10.00 óra
Helyszín: Pestszentimrei Sportkastély (XVIII. kerület, Kisfaludy utca 33/c.)


Néhány gondolat az ovis olimpiáról
A Mozgásvarázs elnevezésű ovis olimpiának már sok éves hagyománya van kerületünkben.

2. éve a Pestszentimrei Sportkastély ad helyet a rendezvénynek.

Kerület önkormányzatának támogatásával és a Szivárvány óvoda lelkes közösségének szervezésében idén is nagy érdeklődésre tart számot. Az óvoda ez év áprilisában Sárváron, Nemzetközi oviolimpián a legfegyelmezettebb csapat címet nyerte el.

A kerület valamennyi önkormányzati fenntartású és együttműködési megállapodást kötött óvodája összesen 21 óvoda képviselteti magát. A mai napon 210 gyermek és több mint 40 csapatát segítő szülő játszik a Sportkastélyban.

A rendezvény a fő célja, hogy gyerekek az óvodai tornaszobán kívül megismerkedhessenek a sportolási, mozgási lehetőség egy más, új színhelyével, nyitottá tegyük őket a sportra.
Ez a korosztály az, akiben még szokássá, igénnyé lehet tenni a rendszeres mozgást, és ha ezt minél több módon és formában tesszük, építve az életkorból fakadó mozgásigényre, kialakul a sport szeretete, tovább él benne a mozgás öröme.

Az olimpiának nem feltétlenül célja a versenyeztetés, inkább az együttmozgás, a közös játék öröme a fontos. Olyan egyszerű, természetes, a mindennapi óvodai életben megjelenő feladatokat kell a gyerekeknek végrehajtani, ami nem igényel gyakorlást és nem teremt stressz-helyzetet a gyerekek számára. Annak tekinti a versenyzést, ami ebben a korban a lényeg: szabályhoz kötött mozgásos játéknak, melyben vannak ügyesek és még ügyesebbek.

A gyerekek mozgásigényének kielégítésén keresztül eljuthatunk a szülőkhöz, hogy bennük is megfogalmazódjon, -az egészséges életmód alapja a mozgás, a sportolás. Ezáltal egy szemléletváltás is létrejöhet: a családok is kedvet kaphatnak -az egészséges életmód alakításában rendkívül nagy szerepet játszó mozgáshoz, sportoláshoz.

 

Eseménynaptár

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30