Egy elfogadható és egy elszomorító vereség

Írta:  2014.12.20.
A Szegedtől kikapott a PLER, ami, ismerve a vidéki csapat erejét, elfogadható. Ezt követően azonban a december 17-ei összecsapáson alulmaradt idegenben a Komlóval szemben, ami azt jelentette, hogy a Baranya megyei gárda elébe került a lőrincinek.
A Szeged elleni tízgólos vereség (35-25) akár jogosnak is volt nevezhető, hiszen az ellenfél nemhogy kőkemény volt, de Európa-szerte jegyzett ellenfél, ami azt jelentette, hogy ezúttal valóban csak az elcsépelt frázis maradt, miszerint „a tisztes helytállás a cél”.

Nos, ezt megtették Hutvágner fiai, ennyire tellett.
E meccs után azt írtuk, hogy a Komnló és a Mezőkövesd ellen kell megszerezni azokat a pontokat, amelyek nyugodt felkészülést biztosíthatnak a februári folytatásra.
Nos, az első kísérlet nem sikerült, Komlón „leesett a léc.”
Jól kezdte, mégis három góllal elveszítette szerdai rangadóját a PLER: a Komló hazai pályán erősebbnek bizonyult. A csapat is, s a finoman szólva sem fair play díjra törekvő szurkolóik is. Mindegy, ne ebben keressük a vereség okát, mert egyszerű a képlet: négy góllal többet kellett volna dobni, s akkor a PLER nyeri a meccset. Nem dobott, csak 26-ot, amivel szemben kapott 29-et, ami azt jelentette, hogy a lőrinciek helyet cseréltek a baranyaiakkal, ami nem jó, sőt rossz, a rájátszás előtt.
A következő ellenfél, szombaton este 18 órától, a Mazőkövesd lesz, s mit lehet mondani egy ilyen papaírforma-találkozó előtt? Talán csak azt: ne hagyjuk, hogy újabb kellemetlen meglepetés érje Hutvágner István csapatát. Pontosabban: a játékosok ne szerezzenek újabb kellemetlen estét a szurkolóiknak. Ellenkezőleg: nyújtsanak át nekik valami karácsonyi ajándékot, mert megérdemlik.
Eredmény:
Komló–PLER-Budapest 29-26 (13-13).