Részvételi csúcs az Imre-Lőrinc futóversenyen

Írta:  2013.04.15.
1500 versenyző állt rajthoz az Imre-Lőrinc futóversenyen, amelyet a márciusi havazás miatt kivételesen április elején rendeztek meg.

A március 15-én elmaradt utcai futóversenyt pótolták be szombaton Imre és Lőrinc utcáin, terein.
Emlékezetes, március közepén tél tombolt szinte az egész országban, így aztán le kellett fújni a rendezvényt. A tél azóta megadta magát, így szombaton már ideális körülmények várták a közel 1500 futót, aki nem kevesebb, mint 11 kategóriában és korosztályban mérte össze a felkészültségét.
A rendezők, a kerületi önkormányzat és a Lőrinc 2000 SE kitettek magukért, mert tökéletesen megszervezett versenyt láthatott a sok érdeklődő. Jellemző a hibátlan szervezésre, hogy még az utolsót, a 8000 méteres főfutamot is pontosan, időben tudták elindítani.
A versenyek iránti érdeklődést látva nem nehéz kitalálni, hogy az idei futóversenyeket is nagy érdeklődés kíséri majd.

A reggel tíztől, délután kettőig tartó eseményen a futók mellett kerékpárosok is indultak, nem is kis számban.
Az Imre-Lőrinc verseny főfutama az utolsó, a 11. volt, amelyben profi, hivatásos futók is rajthoz álltak. Köztük két afrikai, két kenyai fiatalember is. Ettől kezdve pedig csak a harmadik helyért lehetett versengés, az első kettőt akár előre oda lehetett adni a vendégsportolóknak.
Így is történt, mert az első helyen Julius Lagat futott be, 24:19-es idővel, elvíve ezzel a pénzdíjat is a többiek elől.
A győztes elmondta, hogy először járt Magyarországon. Tetszett neki a verseny lebonyolítása, s ha az ideje megengedi, jövőre is szívesen fut majd kerületünk utcáin.
Ez, különösen, hogy az övé lett a pénzdíj, érthető is…