Lőrinci kupaezüst

Írta:  2012.05.18.
Ha nem is visszhangos sikerekkel, de hazánkban is lépked előre a floorball. Május második szombatján nagyüzeme volt a sportágnak a Lőrinci Sportcsarnokban, ahol a Magyar Kupa küzdelmeit rendezték.
Aki e napon belépett a sportcsarnokba, láthatta, hogy sok szurkolója van a sportágnak. Az U14-es, a női és a férfi MK-döntőre szinte minden jegyet eladtak a rendezők, így a jó hangulat garantált volt.
Az első finálét, az U14-esekét a félelmetes nevű Dunai Krokodilok nyerte az SZP Komárom ellen, mégpedig aranygóllal, tehát a rendes játékidő, a 3 x 20 perc utáni mindent eldöntő találattal. A rendes játékidő végére 2-2-es állás alakult ki, így a döntő az első gólig folytatódott. Ezt a Krokodilok csapata érte el, s lett kupagyőztes.
Az emancipáció jegyében természetesen a hölgyek is pályára léptek. Az Eger és a Szolnok vívta összecsapás nem volt ilyen szoros, az egri nők, nem cáfolva a nevüket, magabiztosan győzték le a szolnokiakat. A 8-1-es eredmény jelzi, hogy az alföldi csapatnak van még hova fejlődnie.
A férfiak döntőjét a Komárom vívta a kerületet képviselő Cartoon Heroes csapatával. A lőrinciek 4-1-re alulmaradtak a vidékiekkel szemben.
A szövetség elnöke, Németh Miklós és a főtitkár, Rácz László elégedett lehetett az érdeklődést látva. A sportág fejlődését jelzi, hogy ma már három bajnoki osztályban folynak a küzdelmek, 28 csapat részvételével. A férfiak mezőnyében, immár harmadszor, a Dunai Krokodilok lett a bajnok, a nőknél a Phoenix bizonyult a legjobbnak.