Nyolc és fél évtized az Ady iskolában

Írta:  2015.06.17.
Születésnapot ünnepeltek a pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában, az intézmény fennállásának 85. évfordulóján.
Születésnapot ünnepeltek a pestszentimrei Ady Endre Általános Iskolában. Az intézmény fennállásának 85. évfordulóján jelenlegi és egykori diákok, tanárok töltötték meg a feldíszített tornatermet június 12-én, ahol ünnepi műsorral emlékeztek meg az eltelt nyolc és fél évtizedről.

Az önkormányzat részéről Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte az ünneplőket.
- Alsó tagozatos kisdiákként magam is ennek az iskolának a padjait koptattam, ezért számomra is különleges ez az évforduló. Az elmúlt 85 évben több ezer gyerek kapta meg itt a tudás fájának első gyümölcseit. A többségük már szülő, nagyszülő, és akadnak dédszülők is, akik mind ennek a nagy családnak tagjai. Az Ady iskola ezekben az évtizedekben folyamatosan fejlődött, a kerület büszkeségévé vált, nem véletlen, hogy 2014 óta minősített referencia intézményként működik.

Hományi Tamás tankerületi igazgató kiválóan működő szellemi műhelynek nevezte az Ady iskolát, ahol a befogadás és az elfogadás a mindennapi élet része. Mint említette, az intézményben 1997 óta működnek logopédiai osztályok, és számos sajátos nevelési igényű gyermek fejlődött itt, és ért el sikereket az iskola pedagógusainak köszönhetően.
Az önkormányzat ajándékaként az idő múlását jelképező névre szóló falióra és emléklap mellé a 85 éves iskola évenként 10 ezer, azaz összesen 850 ezer forintot is kapott. Az ünnepség a diákok műsorával lett teljes, melyben az énekkar mellett felléptek, a citera-, a gitár- és a zongoraszakkör tagjai is.