Iskolásnak lenni jó!

Írta:  2015.06.03.
Kihirdették a Kedvenc tantárgyam című rajzpályázat eredményeit május 29-én a Kondor Béla Közösségi Házban. A pályázatra 9 általános iskolából több, mint 90 pályamű érkezett.
A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Kedvenc tantárgyam című rajzpályázatot a kerületben tanuló 9-14 éves diákok számára. A feladat nem volt más, mint a megörökíteni a kedvenc tanóra lényegét, a tanulás legjobb pillanatait. A tantárgyak közül sokan magát a rajzot, a rajz óra elemeit örökítették meg, de a matematika, a tesnevelés és a természetismeret is közkedveltnek bizonyult.

A díjkiosztó ünnepségen a vendégeket Galgóczi Zoltán alpolgármester köszöntötte. A beérkezett pálymunkákat szakértő zsűri, többek között Frömmel Gyula festőművész és Nádasdi Mihály szobrászművész értékelte.
– Ebben az életkorban az iskola fontos szerepet játszik a gyerekek életében így ezen a pályázaton keresztül bepillanthattunk abba hogyan látják ők a tanórákat, illetve lehetőséget adtunk nekik egyfajta véleményformálásra is. Sokszínű és változatos technikákkal elkészített rajzok érkeztek; volt aki ceruzát, más festéket vagy filceket használt és a többség egysíkban, de néhányan három dimenzióban alkottak – mondta Frömmel Gyula.

A zsűri 6 iskola 16 diákjának képét választotta a legjobbak közé, melyek felkerülnek a következő tanévben az önkormányzat által kiosztott füzetcsomagok borítóira.

Díjazottak:

Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium
– Tóth Evelin (3.Z)

Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola
– Falusi Flóra (6.B)

Kandó Téri Általános Iskola
– Vrabecz Viktória (6.C)
– Szabó Anna Viktória (6.D)
– Hegyi Nikolett (7. A)
– Gedeon Gerda Zsanett (8.B)

Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola
– Florovits Fanni (3.B)
– Halmi Flóra(5.A)
– Fodor Júlia (6.A)

Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola
– Lengyel Anna (3.B)
– Czauner Lili (4.A)
– Szabó Míra Zsófia (4.B)
– Krasnyánszki Vivien (6.B)
– Woog Olívia (7.B)

Szent Lőrinci Katolikus Általános Iskola
– Kulik Anna (2.A)
– Kulik Ádám (7.A)