Az Apostol is a majális műsorán

Írta:  2015.04.27.
Nem kisebb sztár, mint a legendás Apostol együttes zárja a Bókay-kert május 1-jei programját. Előtte más népszerű hazai előadók, DJ-k lépnek fel, s a családi nap a színpadi események mellett is rengeteg érdekességet tartogat kicsiknek és nagyoknak: ilyen a Magyar ízek utcája és a Lego kétszintes játszóháza.
Ha létezik a világszerte sikeres ABBA-hoz hasonló magyar slágergyár, akkor az a Neoton vagy az Apostol együttes, amelyeknek az évtizedekkel ezelőtt született dalai ma is ugyanolyan erővel szólalnak meg, mint hajdanán, és – függetlenül az eltelt időtől – éppolyan hatással vannak a közönségre, mint akkor. A Neoton már járt a kerületben, a május 1-jei fesztivál szervezői pedig végre elhozzák a mai is aktívan koncertező Apostolt is, amely 18.30-kor lép színpadra.

Columbo felesége is eljön

A Bókay-kerti majális szervezőinek mindenkori célja, hogy valamennyi korosztály egy helyen találjon szórakozási, sportolási lehetőséget, családi programokat. Ezt jól tükrözi az idei program is. A fesztivált a Tébláb Művészeti Iskola táncosai nyitják meg 10 órakor a Fesztiválszínpadnál: ennek hagyománya néhány esztendővel ezelőtt született meg, amikor először állítottak májusfát a táncosok. Ma már ez elmaradhatatlan eleme a napnak.
A majálison két színpadon lesznek programok egészen estig. A Fesztiválszínpadon délelőtt kerületi gyermektánccsoportok és sportegyesületek mutatkoznak be, majd a Búzaszemek Gyermekszínház tart családi előadást. Délután az egyetlen magyar Bryan Adams tribute zenekar, a Room Service ad koncertet, aztán egy dzsessz-pop lánytrió, a Mrs. Columbo következik, és végül itt ad várhatóan felejthetetlen koncertet az Apostol is.

A Nagyszínpadon 11 órától moderntánc-bemutatók és gitáros koncertek váltják egymást, sőt karatebemutató is szórakoztatja majd az érdeklődőket. Délután Kasza Tibi, este a fiatalok körében népszerű The Biebers zenekar lép a közönség elé, 20 órától pedig DJ Dominique vezényli a Fergeteg Disco Partyt.

Ízek az utcában

Újdonságokat is kínál az idei majális. A Fesztiválszínpad mellett mindenféle finomsággal, gasztronómiai csemegével nyílik meg a Magyar ízek utcája. Újdonság a világszerte töretlen sikernek örvendő építőjáték, a Lego kétszintes játszóháza is, amelyet a Fesztiválszínpad közelében vehetnek birtokba a gyerekek.
A színpadon kívül is várhatók sportprogramok.

Bemutatkozik a Városgazda Utánpótlás Akadémia, és lesz szimultán sakkjátszma is. A vásárban kézműves termékek és persze mindenféle nyalánkság is kapható lesz, a Nagyszínpadon túl pedig ezúttal is forognak, zenélnek, zörögnek majd a vidámpark játékai.


Városnézés traktoron

Hetedik éve zajlik a kerületben a Bókay-kerti fesztivállal egy időben egy másik érdekes eseménysorozat, a Gépmajális, amelyet az Új Tündérkert Étterem kertjében rendez a Hofherr-Dutra Emléktársaság. Az idei program a hagyományoknak megfelelően kezdődik: 10 órakor köszöntőbeszédek hangzanak el, 10.40-kor pedig az emléktársaság, valamint a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzat vezetői együtt koszorúzzák meg a hajdani legendás gyáros, Hofherr Mátyás emléktábláját. 10.50-kor az ünnepi gépindítással beindulnak a motorok, és a kert területén felsorakozó veterán járművek felvonulnak a környék utcáin.
Maga a kiállítás is ritka látványosság: a Hofherr-Dutra (később: Vörös Csillag) gyár szalagjairól lekerült mezőgazdasági gépek mellett veterán motorok és autók, valamint a hazai jármű- és gépgyártás ikonikus termékei tekinthetőek meg együtt. Ezeket délután szakmai vezetővel is végignézhetik az érdeklődők.Délben a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai adnak hangversenyt, 13 órakor pedig a Tébláb különleges aratóműsora következik, amelynek részeként az aratógépek is működésbe lépnek.