Ismét várostörténeti utazások és séták

Írta:  2012.09.14.
Kerületünk idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz, s a tervek szerint szeptember 16-án egy kellemes séta során újabb helyi értékeket fedezhetünk fel.
Ebben az évben szeptember 15–16-án rendezik meg országszerte a Kulturális Örökség Napjai programsorozatot, amelynek célja az, hogy a nyilvánosság számára megismerhetővé váljanak és ingyenesen legyenek megtekinthetők emlékhelyek, műemlékek, köztük olyanok is, amelyek máskor nem látogathatók. Az idei év választott gondolata: „Örökölt üzenet”. A Kulturális Örökség Napjait az Európa Tanács hirdette meg 1991-ben, Magyarországon 1999-től szervezik meg.
A kerületünkben „Legyünk hűek az örökséghez! Várostörténeti utazás és séta a Bókay-kertvárosban III.” címmel szeptember 16-án, vasárnap 15 órától Kardos Gábor képviselő (XVIII. kerületi Kulturális Értéktár Alapítvány szervezője) és a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény szervez programot.
A séta során az érdeklődők bejárják a Bókay-kertváros – azaz az Üllői út és a Szent Lőrinc-kápolna határolta terület – Városház utca és Dalmady utca közötti tematikus részeit. A felfedezőút most is a Szent Lőrinc-kápolnánál ér véget. Mivel a séta elég hosszú, a szervezők egy csatlakozási, illetve pihenési pontot is beiktattak.
Találkozás: 15 órakor az Üllői út–Városház utca sarkán, a Rózsa Művelődési Háznál.
Csatlakozási lehetőség: 17.30 körül a Garay, a Dobozi és a Galamb utca sarkán.
További információ a www.oroksegnapok.hu honlapon vagy telefonon: Heilauf Zsuzsanna, 06-70-627-6477 és Kardos Gábor, 06-30-575-3568.