Cigány népmesék gyerekrajzokon

Írta:  2012.04.20.
52 díjat adott át a zsűri azoknak a tehetséges fiataloknak, akik cigány népmesék illusztrációival vettek részt a kerületi rajzversenyen.
Kilencedik alkalommal hirdették meg a PÓDO-HÍD roma-magyar kulturális fesztivál képzőművészeti diákpályázatát, amelynek díjátadását a Lőrinci Nagykönyvtárban tartották.
A kerület óvodáiból, általános iskoláiból szebbnél szebb pályaművek érkeztek, szám szerint 212 alkotás. Továbbra is cigány népmesék ábrázolása volt a feladat, köszönet a pedagógusoknak, akik elolvasták, ajánlották a meséket tanítványaiknak, s ezáltal közvetítették a roma kultúra értékeit a gyermekek felé.
Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitón Juglné Vilhelm Tünde, a könyvtár vezetője köszöntötte a megjelent gyermekeket, pedagógusokat, szülőket, nagyon örült annak, hogy a könyvtár adhat helyet ennek a színvonalas kiállításnak.
A kerületi romológiai munkaközösség nevében Lőke Maya értékelte a pályázatot. Beszélt a munkaközösség munkájáról, és a következő héten rendezendő fesztiválról, melynek „előrendezvénye” ez a kiállítás. A zsűri által megítélt 52 díj tulajdonosai csillogó szemmel és nagy boldogsággal vették át jutalmukat.
Az alkotások május 4-ig tekinthetők meg a könyvtár galériáján és a gyermekkönyvtárban, nyitvatartási időben.