Ferihegy újra vár!

Írta:  2013.08.13.
Ismét látogatható a Budapest Airport kilátóterasza a 2A Terminál tetején. A létesítmény 2008 óta volt zárva.
A kerületben biztosan nincs olyan felnőtt, aki gyerekkorából ne csodálta volna a fel- é leszálló repülőgépeket a reptér teraszáról. A később megnyílt 2A Terminál már egy korszerű, modern légikikötő panorámáját kínálta az érdeklődőknek, ám ezt 2008 nyarán, a SkyCourt építésének kezdetén lezárták az érdeklődők előtt.

− Már nagyon vártuk, hogy ennyi év után újra megnyissuk a teraszt a látogatók számára. Jól tudjuk, hogy nagyon sok ember szeretne a repülőtér zárt, de annál izgalmasabb világába bepillantani – foglalta össze Alan Bork, a Budapest Airport Fogyasztói üzletág igazgatója. Hozzátette: − Különösen fontos, hogy most nyitjuk újra a teraszt, elvégre a repülőtéren az augusztus az év legforgalmasabb időszaka, így szinte mindig akad látnivaló. Remélem, minél többen kilátogatnak a hétvégén és az után is, hiszen keményen dolgoztunk ezért az elmúlt hónapokban.
A kisebb átalakításon és felújításon átesett kilátóterasz nyílt hétvégével indul újra a elmúlt szombat-vasárnap. Hétfőtől 400 forint a belépő, és a tulajdonos ígérete szerint a terasz éjjel-nappal nyitva lesz, amíg a téli időjárás ezt meg nem akadályozza.

A mintegy 75 millió forintba kerülő fejlesztéssel biztonsági üvegfal és háló épült körben a kilátón, új automata beléptető rendszert építettek ki, valamint az egész kilátóterasz akadálymentesítését is elvégezték a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival érkező látogatók számára. Étel- és italvásárlási lehetőség, valamint mosdó egyelőre csak a terminálon belül található, de a tervek szerint a közeljövőben a teraszon is megnyílik a büfé. A terminálon belül elérhető ingyenes WiFi jel a már a kilátóteraszon is fogható.