Több tábort és programot szeretnének

Írta:  2013.03.01.
A kerületi diákparlament ez évi ülését február 22-én tartotta a Kondor Béla Közösségi Házban.
A kerületi diákparlament ez évi ülését február 22-én tartotta a Kondor Béla Közösségi Házban. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, valamint a Kerületi Diákönkormányzat (KEDÖK) közös rendezvényén a tanulók jelezték kéréseiket, javaslataikat a kerület vezetőinek, és tájékoztatást kértek a lehetséges megoldásokról.

A diákparlament ülésén Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Ravasz Balázs művelődésszervező, ifjúsági referens beszámolót tartott az előző évben megvalósult programokról, rendezvényekről, fesztiválokról. Ezután következtek a felszólalások.
A fórumon minden iskola képviselője szót kapott. Főleg iskolai fejlesztésekről, szabadidős progrmalehetőségekről és egyéb diákélettel kapcsolatos témákról beszéltek a felszóllalók.
Miután Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő válaszolt a felvetett problémákra, a küldöttek elfogadták a diákparlament 2013. évi határozatait.
Ezt követően a képviselők tagokat delegáltak a kerületi diákönkormányzatba.
A diákparlament ülésén részt vett Szarvas Attila az Oktatási, Közművelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke is.

A diákparlament megköszönte az önkormányzatnak a tavalyi határozatokban tett erőfeszítéseit, és a megvalósult fejlesztéseket, támogatásokat, programokat.
A diákok kérik az önkormányzat közreműködését a kompetenciáján kívül álló közlekedési és tömegközlekedéssel elképzelések megvalósításához, valamint, hogy a megszülető konkrét javaslatokat képviselje a BKK Zrt-nél.
Szeretnék, ha az önkormányzat – a diákok délutáni, szabadidős tevékenységének hasznos eltöltése érdekében – támogatná azokat a kezdeményezéseket, melyek kerületi klubfoglalkozások, filmvetítések, egyéb iskolán kívüli elfoglaltságok formájában valósulhatnak meg.
A napközis tábor mellett szükségesnek tartanak olyan táborokat, ahol a kerületi diákok megismerkedhetnek és együttműködhetnek másik iskolában tanuló kerületi társaikkal. A diákparlament kéri az önkormányzat közreműködését abban, hogy az oktatási intézmények könnyebb és biztonságosabb megközelítse céljából a közterületek, utak, járdák felújítása, átalakítása tovább folytatódjon!